Bij RIJKS® geniet je van de ‘keuken van de Lage Landen’. Gerechten van eerlijke, Hollandse producten. Onder leiding van Executive Chef Joris Bijdendijk ontving het restaurant een Michelinster en kreeg het een plek in The 50 Best Discovery. Na een grootse renovatie is RIJKS® op 25 november 2023 opnieuw geopend, met een fris interieur en een nieuw menu.

Reserveer een tafel

Onze Chefs

Bijdendijk laat zich samen met keukenchefs Friso van Amerongen en Yascha Oosterberg inspireren door ingrediënten van Nederlandse bodem. Op het menu zijn klassieke RIJKS® gerechten te vinden, zoals de millefeuille van rode biet, maar ook nieuwe creaties zoals de gepofte hanenkam met kaffir limoen.

Dineren in de keuken

Interieurontwerper Paul Linse ontwikkelde het interieur dat aansluit bij de levensstijl en waarden van deze tijd, waarin behoefte is aan transparantie, warmte en interactie. De warme sfeer wordt gecreëerd door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen. De keuken van RIJKS® loopt door in het restaurant, waar je op verschillende plekken chefs en sommeliers hun gerechten en wijnen ziet voorbereiden. Hierdoor voel je je als gast nog meer onderdeel van de RIJKS® beleving.

Bij RIJKS® zit je goed

RIJKS® ontving in 2016 een Michelinster, heeft 17 punten in de Gault & Millau gids en is opgenomen in de 50 Best Discovery. RIJKS® ontving in 2021 Best Chef Awards City Gourmet Award.

Maar waar?

Je vindt RIJKS® in de Philipsvleugel. Voor koffie, taart, lunch of borrelhappen ben je welkom in het Café. Voor koffie en iets kleins kun je terecht bij de espressobars in het museum en ’s zomers in het tuinhuis van het Rijksmuseum.